„POGROMCA GANGSTERÓW”

Z prezesem Najwyższej Izby Kontroli MARIANEM BANASIEM, byłym szefem Krajowej AdministracjiSkarbowej i ministrem finansów, rozmawia Leszek Sosnowski Leszek Sosnowski: Są siły w Polsce, które chcą zrobić z Mariana Banasia przestępcę. Ale to dla Ciebie chyba nic nowego, przestępcą już raz byłeś, dostałeś wyrok jak się patrzy… Opowiedz, proszę, jak do tego doszło. Prezes Marian Banaś: O, to trzeba sięgnąć aż do czasów szkoły podstawowej. Wówczas, pod koniec podstawówki, a było … Czytaj dalej

Braniewo. Spotkanie z dr. Lechem Kowalskim

13 grudnia 2019 r. w Galerii Braniewskiego Centrum Kultury przy ul Katedralnej 9 w Braniewie odbędzie się spotkanie z dr. Lechem Kowalskim, historykiem i publicystą, oficerem politycznym w stopniu podpułkownika. Organizatorem wydarzenia jest Klub Gazety polskiej w Braniewie. Spotkanie odbędzie się w 38. rocznicę wprowadzenia stanu wojennego. Dr Lech Kowalski opowie o historycznych wydarzeniach związanych z datą 13 grudnia 1981 roku, … Czytaj dalej

RKW spowodował złożenie protestów dotyczących kilku okręgów do senatu!

Od wielu dni trwa nasza intensywna praca, której celem jest doprowadzenie do powtórzenia wyborów w niektórych okręgach wyborczych, w których doszło do fałszerstw. Opisaliśmy mechanizm zastosowany w wielu miejscach Polski. https://stowarzyszenierkw.org/3449-zarys-problematyki-manipulacji-i-falszerstw-wyborczych-dzieki-pkw-2019 Pytanie tylko, czy odpowiedni kandydaci do Senatu RP złożą stosowne protesty. Wspólnie z między innymi Panią Agnieszką Przybylską od wielu dni staramy się przekonać sztaby … Czytaj dalej

Ważne dokumenty i uchwały – naruszenia prawa wyborczego itp 2019

Uchwała PKW o zasadach pracy w OKW https://wybory.gov.pl/sejmsenat2019/pl/uchwaly/35552 Aktualny Kodeks Wyborczy https://wybory.gov.pl/sejmsenat2019/pl/kodeks/550 ZARYS problematyki manipulacji i fałszerstw wyborczych dzięki PKW 2019 https://stowarzyszenierkw.org/3449-zarys-problematyki-manipulacji-i-falszerstw-wyborczych-dzieki-pkw-2019 Paragrafy – wykaz naruszeń prawa wyborczego oraz rozdział z Kodeksu Karnego:

Po wyborach – refleksje na gorąco. Jerzy Targalski Prezes RKW Tweetup

1548941297103712951

O fałszerstwach wyborczych, poronionym pomyśle Józefa Orła i jego czcicieli by były dwie komisje wyborcze, o kapitulanckiej polityce PiSu, która jest droga donikąd, oraz o tym co robić na przyszłość! Dlaczego nie zostały obsadzie komisje wyborcze w Warszawie, szczególnie te do liczenia głosów?

Wybory 2018. Dokumenty do pobrania

Szanowni Państwo Zapraszamy do zapoznania się z filmem ze szkolenia dość szczegółowo omawiający pilnowanie wyborów w świetle nowego Kodeksu Wyborczego i ostatnich, fatalnych uchwał PKW: lub stowarzyszenierkw.org/3334-szkolenie-rkw-plock-6102018-jak-pkw-umozliwi-falszowanie-wyborow Uwaga – rozsyłane są opracowania odwracające Państwa uwagę od istotnych kwestii i maskujące dezinformację PKW. Opracowania te są niestety  kompromitujące ponieważ prawie wcale nie wskazują na dziury w uchwałach … Czytaj dalej

Ujednolicony tekst Kodeksu Wyborczego – aktualne na wybory samorządowe

Uwaga – obowiązuje nowy stan prawny po zamachu PKW na możliwość transmisji online z komisji wyborczych pod pretekstem RODO. poza tym zmieniono zapisy o ograniczeniu poboru urzędników wyborczych z miejsc/terenów, w których są zatrudnieni – czyli nadal wybory organizowane są przez tych, którzy maja być wybrani.