Sprawa fałszowania podpisów na listach Ruchu Narodowego. Dyscyplinarka dla prokuratorów

Czterech prokuratorów, którzy prowadzili śledztwo ws. fałszowania podpisów pod listami poparcia Ruchu Narodowego stanie przed sądem dyscyplinarnym. Śledztwo prowadzi obecnie Prokuratura Okręgowa w Lublinie, która uważa, że robi wszystko, by wyjaśnić sprawę. Przesłuchano ponad 400 świadków i pobrano próbki pisma m.in. od wiceministra Adama Andruszkiewicza.

Tomasz Lis trafił do szpitala w Olsztynie. Znany dziennikarz jest w poważnym stanie

Wczoraj (10 grudnia) do Olsztyna przyjechał znany dziennikarz Tomasz Lis, który miał przeprowadzić wywiad z sędzią Pawłem Juszczyszynem. W czasie pobytu w Olsztynie 53-letni publicysta poczuł się źle i trafił do Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego w Olsztynie. Z nieoficjalnych informacji, do których dotarliśmy, wynika, że stan jego zdrowia jest poważny. Źródło: olsztyn.wm.pl

Policja rozbija protest rolników z AGROunii! Domagali się skutecznego odstrzału dzików

Po tym jak rolnicy przed siedzibą Polskiego Związku Łowieckiego w Warszawie odpalili race, interweniowała policja. Wcześniej Michał Kołodziejczak, lider AGROunii zarzucił ministrom rolnictwa i środowiska oraz Łowczemu Krajowemu bezczynność wobec postępowania wirusa ASF na terenie Polski.

Prof. Tomasz Grzegorz Grosse: przestańmy traktować islam jako religię pokoju.

Prof. Tomasz Grzegorz GrosseFoto: PR24/PJ – Mamy w kraju mniejszość islamską, która systematycznie się rozrasta. To ogromne ryzyko dla naszego kraju – mówił na antenie Polskiego Radia 24 prof. Tomasz Grzegorz Grosse (europeista z UW), odnosząc się do informacji o zatrzymaniu Ukraińca, który planował w Polsce zamach. Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego zatrzymała obywatela Ukrainy, którego podejrzewa o przygotowywanie się … Czytaj dalej

Borusowa. Most połączy brzegi Wisły, tylko nowej drogi brak.

Na obu brzegach Wisły powstają potężne betonowe filary. Przy samym nurcie rozpoczynają się prace przy tworzeniu przęseł Zarząd Dróg Wojewódzkich Budowa zupełnie nowego mostu na Wiśle w Borusowej to jedna z najdroższych w historii inwestycji na Powiślu. Za rok przeprawa ma być oddana do użytku. Tylko czy kierowcom będzie się chciało podróżować drogami nieprzystosowanymi do ruchu … Czytaj dalej

Natalia Nitek-Płażyńska o sprawie Hansa G.: argumenty i prawda były po mojej stronie

Natalia Nitek-Płażyńska wygrała proces ze swoim dawnym szefem. Na zarejestrowanych przez kobietę nagraniach niemiecki przedsiębiorca mówi, że „jest nazistą” i deklaruję chęć „zabicia wszystkich Polaków”. Hans G. miał też żartować, że najlepsze perfumy dla Polaków to cyklon B, a w stosunku do swoich pracowników wykonywał gesty rozstrzeliwania.

Krzysztof Żuk mówi o zemście PiS na Piotrze Kowalczyku za odejście z tej partii.

Prezydent Lublina zasugerował w poniedziałek, że zatrzymanie Piotra Kowalczyka może być zemstą PiS za jego wcześniejszą woltę z tej partii. Ma też wątpliwości co do tego, czy można mówić o łapówce, skoro kwota z umowy podlega opodatkowaniu. W poniedziałek złożono zażalenie na areszt dla byłego przewodniczącego Rady Miasta Lublin Piotra Kowalczyka. W jego obronie stanął dziś także prezydent … Czytaj dalej